La Llacuna organitza la Fira de Sant Andreu i la Matança del Porc a la Llacuna

Dimecres, 30 de novembre de 2016

Més de 5.000 persones visiten la fira cada any, que destaca els productes agroalimentaris de proximitat

La Llacuna organitza una nova edició de la Fira de Sant Andreu, que se celebra des de 1935, i a la que des de fa 37 anys també s'hi suma la Matança del porc. A la festa es pot veure com els productors i elaboradors fan els embotits a partir de l'animal, que des de fa anys es compra mort. La Fira de Sant Andreu atrau a la Llacuna més de 5.000 persones cada any, que tenen l'oportunitat de comprar embotits i altres productes agroalimentaris de proximitat i de qualitat, a més de posar en valor el món rural, el turisme d'interior i el potencial de la gastronomia catalana.

Dissabte dia 3 a la tarda s'inaugurarà l'exposició Artesania de la Mediterrània, amb obres de Ramon Sabaté Camps, i a la mitjanit The Shakin' Gamblers actuaran al local de la piscina. L'endemà diumenge, a 2/4 de 9, es farà la 37a Matança del Porc a la plaça Major, amb entrepans de botifarra a la brasa amb allioli i vi del poble. Els tiquets per a la Matança es podran comprar la tarda anterior, de 18 a 20 h al Casal de la Gent Gran.

Durant tot el matí de diumenge, la Fira comercial i artesanal omplirà la plaça Major i els carrers circumdants, a la qual hi assistiran el conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget i el vicepresident segon de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Igualada Marc Castells.

La resta d'activitats tindran lloc la setmana següent, amb el taller Idees nadalenques de dilluns dia 5, la xerrada Cuina saludable per Nadal de dimecres; i la missa cantada de dijous per la festivitat de la Immaculada, patrona de la Llacuna, i el concert Arriba el Nadal de dijous dia 8.

Darrera actualització: 28.04.2021 | 08:23