Els Geganters i Grallers de La Llacuna van actuar a la localitat Austríaca de Morau

Divendres, 17 de juny de 2016

Del 10 al 12 de juny, els geganters i grallers de la Llacuna, van viatjar a la localitat de Murau (Àustria), per participar en els actes commemoratius dels 400 anys del poble de Murau i els 270 anys del gegant Samson d'aquesta localitat. En tot el cap de setmana més de 30 comparses, bandes, etc., hi van participar. Aquestes eren procedents de països com Alemanya, Hongria, Polònia, Àustria i els geganters i Grallers de la Llacuna com a Catalunya.

Dissabte al matí, es va participar en una conferència sobre les tradicions culturals de la regió de Murau i la diferència amb altres representacions culturals d'arreu del país.

Les actuacions no es van fer esperar i van començar el mateix 11 de juny a la tarda, després d'una recepció oficial amb l'alcalde i el Director de la Guàrdia de Murau, amb una petita cercavila musical d'una banda d'Alemanya i els Grallers i Timbalers de La Llacuna. En el transcurs de la passejada una multitud de gent va sortir al carrer per gaudir-ne i poder veure un altre estil de música folklòrica.

Diumenge 12 de juny va arribar el gran dia i els actes centrals de la commemoració. En primer lloc es va organitzar una altra cercavila fins a arribar a una de les places principals d'aquesta localitat a on durant uns 45 minuts van anar arribant totes les colles, bandes participants desfilant amb un estil militar i posant-se al lloc que els hi corresponia a cada entitat. Els geganters i grallers de La Llacuna varen tenir l'oportunitat d'intercanviar diferents estils folklòrics amb colles d'Hongria, Polònia, Alemanya i Àustria. S'ha de dir que els gegants llacunencs no eren els únics gegants que hi participaven sinó que també hi eren presents els Gegants Samson de Murau de més de 6,50 metres d'alt i dos gegants de dues localitats austríaques més. Àustria és un país amb una gran tradició de gegants que són nomenats Samson en homenatge a aquest personatge bíblic però amb un uniforme de les tropes napoleòniques.

Cada comparsa participant disposava de la seva bandera que l'identificava. En el cas d'aquesta colla anoienca es va mostrar la senyera catalana amb el logotip de l'entitat.

Una vegada, totes les comparses estaven en posició va començar la Santa Missa en commemoració als 400 anys de fundació d'aquesta localitat i 270 anys de gegants.

Posteriorment va donar inici una multitudinària cercavila pels carrers d'aquesta localitat a on centenars de persones van sortir al carrer per gaudir d'aquesta gran diversitat cultural. Aquesta passejada va finalitzar a un local a on es va organitzar un sopar i algunes de les bandes participants van fer les seves actuacions a l'escenari. Els geganters i grallers de La Llacuna també van fer la seva actuació la qual va aixecar una gran expectativa per ser un estil diferent al que coneixia la majoria. L'actuació va concloure amb un fort aplaudiment per part de tot el públic assistent.

Va ser una gran experiència per la colla, els quals es van emportar un gran record de tota la gent que els va acollir tan amablement.

Colla de geganters i grallers de la Llacuna

Darrera actualització: 28.04.2021 | 09:14